Brasil Yellow Bourbon

De Brasil Yellow Bourbon is een bijzondere Single-Origin koffie van 100% Arabica koffiebonen.

De Brasil Yellow Bourbon is een zeer unieke koffieboon van de Bourbon struik. Wat deze koffie bijzonder maakt is dat de koffiebes niet rood maar geel is. Dit verklaart ook de deels de zoete smaak van de koffie.

Deze koffie van de oorspronkelijke koffiestruik (de Bourbon) met gele koffiebessen.  Deze zeldzame koffie heeft de afgelopen 20 jaar steeds meer erkenning gekregen en vele prijzen gewonnen.

Maak de perfecte espresso en lungo met de Brasil Yellow Bourbon

De Brasil Yellow Bourbon is perfect in balans en heeft een milde en zoete smaak met vleugen van mocca en pecannoten. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je ‘m de hele dag door wilt drinken. Zeer geschikt als espresso of lungo (gewone koffie).

Semi-washed verwerkingsmethodeGele koffiebes van de Brasil Yellow Bourbon

De Brasil Yellow Bourbon bonen zijn semi-washed, dat wil zeggen dat de bonen gewassen en gedroogd worden op hoge bedden met de bessen er nog gedeeltelijk omheen. Daardoor krijgt de boon een wat zoetere en mokka-achtige smaak.

Deze droge methode is de oudste en meest oorspronkelijke verwerkingsmethode. Deze methode is ontstaan in Ethiopïe waar men door gebrek aan water op zoek is gegaan naar een methode om de bes van de bonen te scheiden. De koffiebessen van de Brasil Yellow Bourbon worden met schil in de zon gedroogd en regelmatig gekeerd.

Na 4 weken is het drogen klaar en wordt de schil van de boon geschrapt. Het voordeel van deze manier van verwerken is dat de zoete smaak van het vruchtvlees in je Brasil Yellow Bourbon koffiebonen terecht komt. Dat geeft deze koffie zijn milde en zoete smaak.

Weet wat je drinkt – herkomst

De federatie van koffietelers in Cerrado telt zo’n 3.500 boeren die streven naar duurzame koffie, die op een sociale, eerlijke, economische wijze wordt geteeld. En dat is gelukt! De koffieboeren hebben certificaten die duiden op, kwaliteit, autenticiteit, en voedselveiligheid.

Laat je verrassen door deze bijzondere koffie!

Eigenschappen

BrandingMedium-dark roast
SoortSingle-Origin
Land van herkomstBrazilië, Cerrado Mineiro
Hoogte800 tot 1.300 meter
IntensiteitVol en intens
SmaakMokka
NuancesChocolade, hazelnoten
Geschikt alsEspresso en lungo (gewone koffie)
Geschikt voor jeFilterapparaat, volautomaat of espressomachine, cafetière en percolator

 

Over CALOR

DE OORSPRONG

De liefde voor koffie is ontstaan tijdens een reis door Italië, want met haar mooie stranden, kleurrijke dorpen en fantastische keuken had Italië al snel indruk gemaakt. Een overheerlijke kop koffie werd voor mij gezet met een Bialetti Moka Express, de voorloper van de traditionele espressomachine. Het prachtige gepruttel, de heerlijke geur van koffie en de smaak van verse bonen bracht zorgden ervoor dat ik dit vaker wilde drinken. Daarom heb ik in augustus 2014 CALOR opgericht.

Met CALOR kies je voor kwaliteitskoffie. De kenmerken van kwaliteitskoffie vindt je in de kwaliteit van de koffiebonen, het brandproces en versheid.

HET BRANDPROCES

In de koffiebranderij worden dagelijks koffiebonen gebrand op ambachtelijke wijze. Met de nadruk op dagelijks want dat is hét uitgangspunt van Calor: vers. Vers gebrand en de volgende dag aan huis geleverd met branddatum op de verpakking.

Dit doen we met de slow roast methode, dit is meer roosteren dan branden op ongeveer 200 graden. Zo krijgt elke boon de tijd om zijn karaktervolle smaak en aroma te ontwikkelen.

VERSHEID & HOUDBAARHEID

Onder verse koffiebonen verstaan wij koffiebonen die tot 8 weken geleden zijn gebrand. De koffiebonen kan je dus 8 weken lang als verse koffie drinken. Na 8 weken noemen wij de koffiebonen niet meer vers. De koffiebonen zijn na 8 weken natuurlijk nog perfect te gebruiken, koffiebonen hebben namelijk een houdbaarheid van 1 jaar na branddatum.

Bewaar je bonen luchtdicht op een koele, droge en donkere plaats.

FAIRTRADE – DIRECT TRADE

De Speciality Coffee’s worden rechtstreeks bij de boeren afgenomen. We weten dus alles over deze koffie’s en over de boeren en de plantages.

CIRCULAIR

Om verantwoorde koffie te maken willen wij alle producten zo veel mogelijk hergebruiken. Zo gebruikt een oesterzwamkwekerij uit Deventer de vliesjes die vrij komen tijdens het branden, samen met koffiedrab als grondstof voor het kweken van oesterzwammen en worden de jutezakken, waarin de ongebrande koffiebonen binnenkomen, omgetoverd tot plantenbakjes en big-shoppers bij Trajectum in Zutphen door mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Na het branden worden de koffiebonen verpakt in een stijlvolle, matzwarte verpakking mét vershoudventiel en voorzien van branddatum.

Bestel hier je Brasil Yellow Bourbon koffiebonen –>

calor brasil yellow bourbon single origin koffiebonen

calor brasil yellow bourbon single origin koffiebonen

 

MEEST GEKOZEN

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen