Koffie

Geen leven zonder…Koffie

Wij Nederlanders zijn koffieleuten. Dat heeft veel met onze cultuur te maken. In onze samenleving staat het drinken van een kopje koffie symbool voor samenzijn en gezelligheid. Voor sommigen is het bruine vocht hét hoofdingrediënt van het ontbijt waarmee je pas echt goed de nieuwe dag kunt ingaan. Voor anderen is het de brandstof om productief te willen blijven op het werk of tijdens de invulling van de dag. Of je nu visite of een verjaardag hebt; een vergadering, sportkantine of uitvaart bezoekt: je zou toch raar opkijken wanneer dit drankje niet geschonken zou worden. Koffie is bijna niet weg te denken uit ons dagelijkse leven.

Smaken verschillen

Daarbij hebben we onze drinkvoorkeuren. De een wil het liefst zwart, de ander met alles erop en eraan; niet te sterk of het liefst een kopje waarin het lepeltje rechtop blijft staan. De oudere generatie kan nostalgisch genieten van de ouderwetse opgiet van heet water in een met een snelfiltermaling gevuld filterzakje, terwijl de jonge studente zonder nostalgie gebruik maakt van een trendy cafetière of percolator en toch hetzelfde drankje bereiken. Geef je wat minder om rituelen maar wil je snel van het bruine goud worden voorzien, dan staan je pads, cups en snelle volautomatische machines in alle soorten en maten ter beschikking. Smaken verschillen. Zoals je hier ook kunt lezen: op velerlei terreinen.

Italiaanse aroma- en smaakbeleving

In een Italiaanse espressobar ontdekten wij een nieuwe kant na het ruiken van de dampen en de aroma’s van verse bonen, het horen van het gepruttel van de machine, de passie van de barista en last but not least natuurlijk het proeven van zo’n krachtige en geurige espresso. Dit alles gaf iets gelukzaligs. Dit gaf geur- en smaakbeléving. Het was ook deze beleving die leidde tot het ontstaan van Calor.

Kwaliteit, ambacht en passie

Bialetti Moka Express

Bialetti Moka Express

Om dit te bereiken, beseffen we dat er net iets meer nodig dan een huismerk snelfiltermaling tegen een scherpe prijs aan te bieden. Wij hebben geen espressobar noch Italiaanse achtergrond en willen ook niet gaan voor de sfeer. Onze kracht komt voort uit het product zelf, een natuurproduct van de beste kwaliteit, uit de ambacht en passie waarmee we dit verwerken en uit het hoogwaardige eindproduct dat we zo vers als mogelijk aanbieden. Het aantal klanten dat verlangt naar meer beleving groeit. Gebruikers worden kieskeuriger. De Calor Specialty Coffee’s  beantwoorden aan hun eisen met een zo intens mogelijk geur- en smaakgenot.

Genieten is een kunst

Genieten van geuren en smaken vereist wel enige kunst. Hoe meer je oefent en hoe vaker je proeft en ruikt, des te meer ga je ontdekken. De gemiddelde beginnende wijnliefhebber zal snel tevreden zijn met een eenvoudig wijntje, maar wanneer hij meer geoefend is in het ruiken en proeven, wordt de voorkeur voor wijnen ook kritischer. Een gepassioneerd koffieliefhebber zal dit ongetwijfeld herkennen bij de ontwikkeling van en voorkeuren voor zijn favoriete drank.

Gezelligheid, cafeïne, gewoonte, pure smaakbeleving of een combi hiervan: zo veelzijdig kan Neerlands meest gedronken drank zijn.