Specialty Coffee

Home / Koffiepraat / blog / Specialty Coffee

Specialty Coffee: Een diepe duik in kwaliteitskoffie

In 1974 introduceerde Erna Knutsen de term specialty coffee, die koffie van zeer hoge kwaliteit beschrijft. Producenten, beoordelaars en barista’s besteden veel zorg aan deze koffie, van productie tot consumptie. Net zoals fijnproevers genieten van mooie wijnen of whiskey’s, waarderen koffieliefhebbers de unieke smaken en aroma’s van DE beste koffiebonen.

Wat maakt koffie ‘Specialty’?

Alleen de beste koffiebonen krijgen de titel specialty coffee. Deze bonen ondergaan een zorgvuldig oogst- en verwerkingsproces. Na het oogsten drogen en testen experts de koffiebonen op kwaliteit. Een koffiescore van 80 of hoger kwalificeert als specialty coffee, wat betekent dat de koffie aan de hoogste standaarden voldoet, van productie tot consumptie.

calor vers gebrand
Koffiebonen branden

De rol van de koffieboer, brander en barista

Elke schakel in de keten, van de koffieboer tot de brander en barista, speelt een cruciale rol in het creëren van specialty coffee. Bij Calor branden we de koffiebonen vers, wat essentieel is voor het behoud van de rijke smaken en aroma’s. Bovendien voorzien we elke verpakking van een branddatum, zodat je altijd de meest verse koffie ontvangt. De koffieboer zorgt voor het oogsten en verwerken van de bonen, de brander brengt de unieke eigenschappen van de bonen naar voren en jouw koffiemachine zet de perfecte kop koffie.

Het belang van vers gebrande koffiebonen

Een van de essentiële aspecten van specialty coffee is de versheid van de koffiebonen. Bij Calor Koffie begrijpen we dit belang en zorgen we ervoor dat we de koffiebonen vers branden. Dit proces zorgt ervoor dat de koffie zijn rijke smaken en aroma’s behoudt. Bovendien voorzien we elke verpakking van een branddatum. Deze datum geeft niet alleen aan wanneer we de koffie hebben gebrand, maar verzekert je ook van de versheid van de koffie die je koopt.

Waarom kiezen consumenten voor Specialty Coffee?

Specialty Coffee

Consumenten willen steeds vaker weten waar hun koffie vandaan komt. Ze zijn zich bewust van de uitbuiting van koffieboeren wereldwijd en kiezen daarom voor transparantie in de supply chain. Ze verlangen naar smaakvolle, zoete en volle koffie, wat specialty coffee bars nu overal aanbieden.

Conclusie

Specialty coffee staat niet alleen voor een term; het belooft kwaliteit, zorg en passie in elk kopje. Of je nu barista, koffieboer of gewoon een liefhebber bent, deze koffiebonen biedt een unieke ervaring die je nergens anders vindt.

Reacties zijn gesloten.

Calor premium quality coffee
8281 AA Genemuiden

038-3032564
info@calorkoffie.nl

Genieten vanuit je email-inbox

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer niet alleen van 10% korting op je eerste bestelling, maar ontvang ook maandelijks exclusieve aanbiedingen en waardevolle tips en tricks voor het zetten van de perfecte koffie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00