Arabica koffiebonen bekend om haar hoge kwaliteit

Ruim 70 procent van de wereld koffiemarkt is afhankelijk van de unieke Arabica koffiebonen. Deze bonen hebben een heerlijke zachte, zoete smaak en bevatten relatief weinig cafeïne. Onze koffie van 100% Arabica koffiebonen is perfect in balans en zeer geschikt voor jouw perfecte koffie. Laat je verrassen door deze bijzondere koffie!

Calor Classico

CALOR Classico koffiebonen

12.9524.20 incl. BTW

Mild, vol en zoet smakend met vleugen van mokka en hazelnoot. Een blend met o.a. de Brasil Yellow Bourbon, Colombia Supremo en Costa Rica Tarazzu.

De herkomst van Arabica koffiebonen

Arabica koffiebonen groeien aan de ‘Coffea Arabica’ koffieplant. Deze plant heeft tropische temperaturen nodig en groeit op grote hoogtes, van gemiddeld zo’n 1500 tot wel 3000 meter. De Arabica koffiebonen worden dan ook voornamelijk geteeld in hoger gelegen gebieden rondom de evenaar, waaronder Brazilië. Deze koffieboon komt, hoewel de naam ‘Arabica’ anders doet vermoeden, oorspronkelijk uit Afrika. De plant heeft haar naam te danken aan de reis die deze tussen 500 en 1000 na Christus aflegde van Afrika naar Arabië. Eenmaal aangekomen in Arabië bleek Jemen over de geschikte omstandigheden te beschikken om de Arabica koffiebonen te verbouwen. Na het grote succes in eigen land startte Arabië met het handelen in koffie met Europa. De Arabieren probeerden enkel het eindproduct te verhandelen, maar een onbekende koopman slaagde erin om een ‘Coffea Arabica’ koffieplant mee te nemen. Tegenwoordig worden de Arabica koffiebonen in vele verschillende landen geteeld en er zijn inmiddels ruim 20 varianten bekend.

Een zachte smaak en rijkdom aan aroma’s

De Arabica koffieboon is de populairste koffieboon ter wereld. Ruim 70% van de wereld koffiehandel draait om deze boon. De koffie dankt haar zoete, luchtige smaak aan de minimale bedreiging van parasieten en ziekten in de hoog gelegen gebieden rondom de evenaar. Een koffieplant maakt namelijk cafeïne aan ter bescherming. En aangezien de ‘Coffea Arabica’ koffieplant weinig te verduren krijgt op de grote hoogtes waar zij groeit, maakt de plant relatief weinig cafeïne aan. Het cafeïnegehalte van de Arabica koffiebonen is hierdoor tot wel 50% lager dan die van Robusta koffiebonen. Dit zorgt voor een zachte smaak. Het was- en droogproces bepaalt de verdere smaak van de bonen.

Eerlijke koffie van 100% Arabica koffiebonen kopen

De Calor Brasil Yellow Bourbon koffie binnen ons assortiment is bijvoorbeeld gemaakt van 100% Arabica koffiebonen uit Brazilië. Dit geeft de koffie haar milde en zoete smaak. De koffiebonen zijn semi-washed, wat inhoudt dat deze gewassen en gedroogd worden op hoge bedden met de bessen er nog gedeeltelijk omheen. Hierdoor wordt de smaak verrijkt met vleugen van mocca en pecannoten. De Calor Brasil Yellow Bourbon koffie wordt rechtstreek bij de boer ingekocht. Zo weten we alles over de plantages en krijgen de boeren een eerlijke prijs voor de koffiebonen. Onze eerlijke koffie van 100% Arabica koffiebonen online kopen of een keer iets nieuws proberen en koffie verder ontdekken? Dat kan met onze proefpakketten koffiebonen, ontdek met welke koffiebonen van CALOR u het lekkerste kopje koffie zet.