Eigen koffiemerk valt in de smaak bij Expert

Home / Koffiepraat / blog / Eigen koffiemerk valt in de smaak bij Expert

EIgen koffiemerk valt in de smaak bij Expert

Koffiemerk Calor Expert
Koffiemerk Calor Expert

Zwollenaar Hans Verhoek verkoopt sinds vorig jaar een eigen koffiemerk. Na verkooppunten in Genemuiden en Ommen, neemt nu ook Expert Zwolle Stadshagen de ambachtelijk gebrande koffiebonen van Verhoek in het assortiment. En die combinatie is minder merkwaardig dan het lijkt.

De zaak in Winkelcentrum Stadshagen verkoopt veel wit- en bruingoed en koffiezetapparaten zitten uiteraard ook in het assortiment. “Wij willen graag een meerwaarde leveren aan klanten. Daarom verkopen we al enige tijd dit koffiemerk. Veel mensen kopen hun bonen bij ons”, vertelt Leonard Wijsman van Expert Zwolle Stadshagen .

Toen hij wijkgenoot Hans Verhoek in de winkel kreeg met Calor Koffie was hij snel enthousiast. “Dit is een koffie met een bijzondere en onderscheidende zaak. De bonen zijn bijvoorbeeld geschikt voor Jura machines die wij verkopen. Veel klanten bieden wij deze koffie aan en de reacties zijn heel goed”, vertelt Wijsman, die hoopt dat dit uiteindelijk ook tot een mooie verkoop leidt.

Verhoek zelf heeft daar alle vertrouwen in. De geboren Genemuidenaar hoort veel enthousiaste verhalen over zijn snelfiltermaling en espresso koffiebonen van Calor. Die producten zijn een gevolg van een passie. “Die ontdekte ik toen ik een traditionele Italiaanse espressomachine kocht, zo’n potje dat je op een gasstel zet. Ik was meteen verkocht door dat prachtige gepruttel”, vertelt Verhoek.

Steeds meer begon het idee van een eigen koffiemerk te leven. Tot hij de stoute schoenen aantrok. “Ik heb aangeklopt bij een branderij die bonen brandt volgens het principe van ‘slow roast’. Bonen worden langer en onder een lagere temperatuur gebrand dan de grote koffiemerken doen. Dat proef je terug in de koffie”, zegt Verhoek, die de vergelijking maakt met wijn. “Dat moet je leren drinken en als je dan de smaak waardeert, kies je uiteindelijk voor kwaliteit. Zo is het met koffie ook.”

Calor Koffie gebruikt alleen de beste arabica bonen uit de hooggebergten van Zuid- en Midden Amerika en Afrika. “Als je Calor drinkt, wil je geen andere koffiemerken meer”, stelt Verhoek over de koffie in pakken van 250 of 1000 gram. Die zijn verkrijgbaar in dark roast (extra lang gebrand) en medium roast. Bovendien is er een lijn snelfiltermaling. Calor heeft dus koffie voor elk apparaat.

10% korting op je bestelling?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting* op je eerste bestelling & 1 á 2 x per maand acties, nieuws en tips om alles uit jouw koffiemachine te halen.

*Niet geldig i.c.m. andere acties

10% korting op je bestelling?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting* op je eerste bestelling & 1 á 2 x per maand acties, nieuws en tips om alles uit jouw koffiemachine te halen.

*Niet geldig i.c.m. andere acties

Plaats een reactie

Calor premium quality coffee
8281 AA Genemuiden

038-3032564
info@calorkoffie.nl

Nieuwsbrief

Wil je het laatste koffie nieuws ontvangen over Calor, of liever elke maand een aanbieding van koffiebonen ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief?

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00