CALOR’s duurzame visie: onze inzet voor de aarde

Home / Koffiepraat / blog / CALOR’s duurzame visie: onze inzet voor de aarde

Milieuvriendelijke koffie: Bij CALOR streven we elke dag naar duurzaamheid. het is onze manier van leven. We erkennen de impact die we allemaal op de planeet hebben en nemen actief onze verantwoordelijkheid om die impact te minimaliseren.

Wat maakt CALOR’s koffie zo duurzaam?

  • Onze milieuvriendelijke koffie wordt duurzaam gebrand met een Loring koffiebrander die tot 80% minder gas verbruikt.
  • We zetten koffievliesjes om in duurzame projecten, zoals de teelt van oesterzwammen.
  • Jutezakken krijgen een nieuw leven dankzij samenwerkingen met sociale instellingen.
calor duurzame koffie
calor duurzame koffie

Dankzij de innovatieve Loring koffiebrander is een naverbrander niet meer nodig. Niet alleen verbruikt het 80% minder gas, het stoot ook geen rook uit. Hierdoor behouden de koffiebonen hun rijke smaak, terwijl we ons steentje bijdragen aan een groenere planeet.

2. Van Koffieafval naar Oesterzwammen

In Deventer transformeert een oesterzwamkwekerij onze koffievliesjes – een bijproduct van het brandproces – naar voedingsbodem voor oesterzwammen. Dit project, in samenwerking met lokale organisaties, toont onze toewijding aan circulaire economie en afvalminimalisatie.

3. Jutezakken: Duurzaam en Sociaal Bewust

Onze ongebrande koffiebonen worden geleverd in biologisch afbreekbare jutezakken. Deze zakken krijgen vervolgens een tweede leven bij Trajectum in Zutphen, waar ze worden omgevormd tot diverse gebruiksvoorwerpen, gemaakt door mensen met een licht verstandelijke beperking. Het resultaat? Minder afval en meer maatschappelijke impact.

Trajectum is een zorginstelling in Zutphen en helpt licht verstandelijk beperkte mensen met wonen, leren en werken. In het kader van werken, wordt in het naaiatelier van Trajectum van de jute koffiezakken verschillende andere gebruiksvoorwerpen gemaakt. Zoals plantenzakjes, big shoppers en handtassen. Hierdoor is door het hergebruik van dit afvalmateriaal een nieuwe functie ontstaan. Waarbij we ook nog een derde partij kunnen laten profiteren van de inkomsten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen komt hier goed tot zijn recht!

Over CALOR

Elke dag branden we bij CALOR koffiebonen op een ambachtelijke wijze, duurzame koffie. We geloven in de versheid, vandaar dat we altijd vers gebrande koffie de volgende dag aan huis leveren. Ons slow roast-proces zorgt voor een karaktervolle smaak, terwijl we ook fairtrade en directe handelspraktijken hanteren om boeren op de juiste manier te ondersteunen.

Voor de beste smaak? Geniet van onze koffiebonen binnen 8 weken na het branden en bewaar ze op een koele, droge en donkere plaats. Elk kopje staat voor onze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid.

Plaats een reactie

Calor premium quality coffee
8281 AA Genemuiden

038-3032564
info@calorkoffie.nl

Genieten vanuit je email-inbox

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer niet alleen van 10% korting op je eerste bestelling, maar ontvang ook maandelijks exclusieve aanbiedingen en waardevolle tips en tricks voor het zetten van de perfecte koffie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00