Exclusief de 1e energiezuinigste koffiebranderij van Europa

Home / Koffiepraat / blog / Exclusief de 1e energiezuinigste koffiebranderij van Europa

Gebrand in de energiezuinigste koffiebranderij van Europa, Mens en mileu staan centraal

We willen graag dat onze koffie jouw dag elke keer nog net wat beter maakt. Met koffiebonen van CALOR kies je bewust! Onze bonen worden gebrand in de energiezuinigste koffiebranderij. En omdat mens en milieu bij ons centraal staan, kunnen we niet alleen jouw dag beter maken, maar ook die van je medemens. En dat niet alleen ver weg, maar ook in eigen land! Dat begint al in onze koffiebranderij.

Loring koffiebrander

Met de investering in de nieuwe hypermoderne Loring koffiebrander heeft de koffiebranderij zich ontwikkeld tot een van de modernste en energiezuinigste koffiebranderijen van Europa. De Loring is een brander van Amerikaanse komaf met uitzonderlijke specificaties.

Bijzonder aan de Loring is dat alles tot in de finesse ingesteld kan worden. Dat geeft de koffiebranderij meer controle over het brandproces. Daarnaast heeft de Loring een geavanceerde luchtcirculatie. Er wordt geen gebruik gemaakt van een naverbrander. Dit scheelt tot wel 80% in het gasverbruik en is dus minder vervuilend voor het milieu. Bovendien zorgt het uitblijven van een naverbrander voor een betere smaak van de bonen. Deze andere manier van branden zorgt voor de ontwikkeling van meer zoete aspecten in de koffiebonen. Het grootste voordeel van het branden met een Loring is de precisie. De brandprofielen worden namelijk digitaal opgeslagen waardoor er altijd consistent gebrand kan worden.

Slow roast coffee

Ook met de Loring kunnen ben je gegarandeerd van slow roast coffee: meer roosteren dan branden op ongeveer 200 graden. Zo krijgt elke boon de tijd om zijn karaktervolle smaak en aroma te ontwikkelen.

Onder verse koffiebonen verstaan wij koffiebonen die tot 8 weken geleden zijn gebrand. De koffiebonen kan je dus 8 weken lang als verse koffie drinken. Na 8 weken noemen wij de koffiebonen niet meer vers. De koffiebonen zijn na 8 weken natuurlijk nog perfect te gebruiken, koffiebonen hebben namelijk een houdbaarheid van 1 jaar na branddatum.

Bewaar je bonen luchtdicht op een koele, droge en donkere plaats.

Plaats een reactie

Calor premium quality coffee
8281 AA Genemuiden

038-3032564
info@calorkoffie.nl

Nieuwsbrief

Wil je het laatste koffie nieuws ontvangen over Calor, of liever elke maand een aanbieding van koffiebonen ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief?

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00