Yellow Bourbon KOFFIEBONEN (BRASIL)- 7x bekroond tot beste koffie

Home / Koffiepraat / blog / Yellow Bourbon KOFFIEBONEN (BRASIL)- 7x bekroond tot beste koffie

BRASIL YELLOW BOURBON

Brasil Yellow Bourbon koffiebonen vormen een unieke Single-Origin koffie van 100% Arabica koffiebonen.

De bijzonderheid van de Brasil Yellow Bourbon koffieboon komt van de Bourbon struik. Deze koffieboon onderscheidt zich doordat de koffiebes geel is in plaats van rood, wat deels de zoete smaak verklaart. De oorspronkelijke koffiestruik, de Bourbon, draagt deze gele koffiebessen. In de afgelopen 20 jaar heeft deze zeldzame koffie veel erkenning en prijzen ontvangen. Met de Brasil Yellow Bourbon koffiebonen zet je de perfecte espresso en lungo. De koffie is perfect in balans, mild en zoet met hints van mocca en pecannoten. Ideaal voor zowel espresso als lungo.

Semi-washed verwerkingsmethode Brasil Yellow Bourbon koffiebonen

Brasil Yellow Bourbon koffiebonen ondergaan een semi-washed proces. Hierbij wassen en drogen de bonen op hoge bedden met de bessen er nog gedeeltelijk omheen, wat resulteert in een zoetere en mokka-achtige smaak.

Deze droogmethode, de oudste en meest traditionele, vindt zijn oorsprong in Ethiopië. Hier zochten mensen naar een manier om de bes van de bonen te scheiden vanwege een gebrek aan water. De koffiebessen van de Brasil Yellow Bourbon drogen in de zon met hun schil en keren regelmatig. Na vier weken drogen, schrapen ze de schil van de boon. Deze verwerkingsmethode zorgt ervoor dat de zoete smaak van het vruchtvlees in de koffiebonen komt, wat de milde en zoete smaak geeft.

Weet wat je drinkt – herkomst

Ongeveer 3.500 boeren vormen de federatie van koffietelers in Cerrado. Ze streven naar duurzame koffieproductie op een sociale, eerlijke en economische manier. Deze inspanningen hebben geresulteerd in certificaten die wijzen op kwaliteit, authenticiteit en voedselveiligheid.

Laat je verrassen door deze unieke koffie!

EIGENSCHAPPEN YELLOW BOURBON KOFFIEBONEN

BrandingMedium roast
SoortSingle-Origin
Land van herkomstBrazilië, Cerrado Mineiro
Hoogte800 tot 1.300 meter
IntensiteitVol en intens
SmaakMokka
NuancesChocolade, hazelnoten
Geschikt alsEspresso en lungo (gewone koffie)
Geschikt voor jeFilterapparaat, volautomaat of espressomachine, cafetière en percolator

over calor

de oorsprong

De liefde voor koffie is ontstaan tijdens een reis door Italië, want met haar mooie stranden, kleurrijke dorpen en fantastische keuken had Italië al snel indruk gemaakt. Een overheerlijke kop koffie werd voor mij gezet met een Bialetti Moka Express, de voorloper van de traditionele espressomachine. Het prachtige gepruttel, de heerlijke geur van koffie en de smaak van verse bonen bracht zorgden ervoor dat ik dit vaker wilde drinken. Daarom heb ik in augustus 2014 CALOR opgericht.

Met CALOR kies je voor kwaliteitskoffie. De kenmerken van kwaliteitskoffie vindt je in de kwaliteit van de koffiebonen, het brandproces en versheid.

HET BRANDPROCES

In de koffiebranderij worden dagelijks koffiebonen gebrand op ambachtelijke wijze. Met de nadruk op dagelijks want dat is hét uitgangspunt van Calor: vers. Vers gebrand en de volgende dag aan huis geleverd met branddatum op de verpakking.

Dit doen we met de slow roast methode, dit is meer roosteren dan branden op ongeveer 200 graden. Zo krijgt elke boon de tijd om zijn karaktervolle smaak en aroma te ontwikkelen.

VERSHEID & HOUDBAARHEID

Onder verse koffiebonen verstaan wij koffiebonen die tot 8 weken geleden zijn gebrand. De koffiebonen kan je dus 8 weken lang als verse koffie drinken. Na 8 weken noemen wij de koffiebonen niet meer vers. De koffiebonen zijn na 8 weken natuurlijk nog perfect te gebruiken, koffiebonen hebben namelijk een houdbaarheid van 1 jaar na branddatum.

Bewaar je bonen luchtdicht op een koele, droge en donkere plaats.

FAIRTRADE – DIRECT TRADE

De Speciality Coffee’s worden rechtstreeks bij de boeren afgenomen. We weten dus alles over deze koffie’s en over de boeren en de plantages.

CIRCULAIR

Om verantwoorde koffie te maken willen wij alle producten zo veel mogelijk hergebruiken. Zo gebruikt een oesterzwamkwekerij uit Deventer de vliesjes die vrij komen tijdens het branden, samen met koffiedrab als grondstof voor het kweken van oesterzwammen en worden de jutezakken, waarin de ongebrande koffiebonen binnenkomen, omgetoverd tot plantenbakjes en big-shoppers bij Trajectum in Zutphen door mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Na het branden worden de koffiebonen verpakt in een stijlvolle, matzwarte verpakking mét vershoudventiel en voorzien van branddatum.

1 kg CALOR Brasil Yellow Bourbon koffiebonen

(5 klantbeoordelingen)
21.75 incl. BTW

Geniet van de bekroonde Brasil Yellow Bourbon koffiebonen van CALOR. Een perfect gebalanceerde, zoete smaak met hints van mocca en pecannoten. Duurzaam geteeld en handgeplukt voor een premium koffie-ervaring.

SKU: 8720299758230
Category:

Plaats een reactie

Calor premium quality coffee
8281 AA Genemuiden

038-3032564
info@calorkoffie.nl

Nieuwsbrief

Wil je het laatste koffie nieuws ontvangen over Calor, of liever elke maand een aanbieding van koffiebonen ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief?

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00