Coffee specialty

Home / Koffiepraat / blog / Coffee specialty

In de wereld van koffie, waar elke slok verhalen van ambacht en traditie met zich meedraagt, is er één koning onder de koffies: Coffee Specialty of Specialty Coffee. Dit is geen gewone koffie, nee, dit is de belichaming van pure passie en vakmanschap, van de akker tot de espressokop. Maar wat maakt deze koffie nu echt next-level, en hoe heeft het zo’n vaste plek veroverd in de harten van koffieliefhebbers over de hele wereld? Hier duiken we in het hart van Specialty Coffee, ontdekken we wat vers gebrande bonen de lekkerste koffiebonen maakt en waarom duurzaamheid de sleutel is tot die ultieme koffie kick. En omdat we toch bezig zijn, lichten we ook even twee pareltjes van Calor Koffie uit: Calor Santos Brasil en Calor Ethiopië Yirgacheffe. Deze koffiebonen zijn hét bewijs dat diversiteit en vakmanschap samenkomen voor die perfecte smaakervaring.

Wat is Specialty Coffee?

Specialty Coffee verwijst naar de hoogste kwaliteit van koffiebonen die er zijn, vaak gedefinieerd door de Specialty Coffee Association als koffie die 80 punten of meer scoort op een schaal van 1 tot 100. Deze koffie staat bekend om zijn uitmuntende smaak, goede vorm (geen breuk e.d.) en unieke smaakprofielen, die het resultaat zijn van de specifieke groeiomstandigheden, zoals het klimaat en de bodem waarin de koffiebonen worden geteeld.

De term “vers gebrande koffiebonen” speelt ook een cruciale bij Specialty Coffee. het slow roast proces is cruciaal voor het ontwikkelen van de diepe, rijke smaken waar Specialty Coffee om bekend staat. Wij branden onze koffiebonen middels de ‘slow roast’ techniek, een methode waarbij koffiebonen meer worden geroosterd in plaats van gebrand. Zo krijgt elke boon de tijd om zijn karaktervolle smaak en aroma te ontwikkelen.

Onze inzet voor duurzaamheid

Bij ons is hoe we onze koffie maken net zo belangrijk als hoe die smaakt. Calor zet vol in op duurzaamheid en innovatie, zoals onze Loring S70 koffiebrander, die met 80% minder gas brand dan reguliere branders. Dit laat zien dat premium kwaliteitskoffie en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan.

Ontdek onze unieke koffies

In ons aanbod van specialty coffees vind je prachtige Specialty Coffee’s zoals CALOR Santos Brasil en CALOR Ethiopië Yirgacheffe. Santos Brasil is zoet en zacht – perfect voor elk moment van de dag. Ethiopië Yirgacheffe daarentegen, knalt eruit met frisse, fruitige vibes. Deze variëteit laat zien hoe rijk en divers koffie kan zijn.

Waarom kiezen wij voor specialty coffee?

Door samen te kiezen voor specialty coffee, kiezen we niet alleen voor topkwaliteit, maar ook voor een verhaal. Elk kopje vertelt over de oorsprong, de makers, en de zorg die in het proces is gestoken. Het is een manier om ons te verbinden met de wereld door middel van koffie.

Op zoek naar de beste specialty coffee online

Voor liefhebbers die online Specialty Coffee willen ontdekken, presenteert Calor een zorgvuldig samengesteld assortiment. Onze website biedt een goede selectie van voortreffelijke koffies, compleet met duidelijke informatie over elke koffieboon. Vind moeiteloos de koffie die naadloos aansluit bij jouw smaakvoorkeur. Mocht je hulp nodig hebben bij het maken van je keuze, maak dan gebruik van onze handige keuzehulp.

Calor premium quality coffee
8281 AA Genemuiden

038-3032564
info@calorkoffie.nl

Genieten vanuit je email-inbox

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer niet alleen van 10% korting op je eerste bestelling, maar ontvang ook maandelijks exclusieve aanbiedingen en waardevolle tips en tricks voor het zetten van de perfecte koffie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00