Vers gebrande koffiebonen van Calor

Van plantage naar koffiebranderij
De levensloop van een Calor koffieboon begint op een koffieplantage in Ethiopië, Colombia, Guatemala of Brazilië. Eenmaal geplukt, ondergaat de boon een keuring en wordt dan samen met duizenden soortgenoten verpakt in jute zakken van 70 kg en naar de dichtstbijzijnde zeehaven vervoerd. Daar gaan ze het scheepsruim in en worden verscheept naar Nederland. Eenmaal in de Rotterdamse haven aangekomen, vervolgen de bonen hun weg naar de koffiebranderij.

Route naar vers gebrande koffie
De ongebrande Calor koffiebonen komen in jute zakken één van de meest moderne en energiezuinige koffiebranderijen van Europa binnen.
Hier staat de Loring S70 klaar om de bonen zo efficiënt mogelijk te branden: een professionele Amerikaanse koffiebrandmachine die geldt als de meest energiezuinige koffiebrander in de wereld.

De Loring brander heeft geen naverbrander nodig en gebruikt 80% minder gas dan traditionele koffiebranders. Dankzij slimme technieken die optimaal profiteren van de natuurwetten gaat deze koffiebrander uiterst effectief en energiezuinig om met warmte. De Loring S70 is niet alleen een zeer zuinige koffiebrandmachine, maar ook een machine van consistentie en precisie: elke brandmethode wordt digitaal opgeslagen in een zogenaamd brandprofiel. Calor koffiebonen worden dus

De ambachtelijke skills van de meester-koffiebranders brengen met hun handwerk de juiste smaak en het juiste aroma naar boven. Specialty coffee branden zij veelal licht ‘medium roast’ en de arabica/robusta melange juist donker ‘dark roast’. Met behulp van een kleur- en vochtmeter wordt de juiste brandgraad bepaald. Het is één van de hulpmiddelen die de meester-koffiebrander gebruikt om de meest optimale mix te halen uit de koffieboon en de bijbehorende brandmethode.

Verser naar de eindbestemming kan niet
De vers gebrande koffiebonen worden tot twee maanden na branddatum door ons als vers aangemerkt. Daarna wordt deze koffie door ons niet meer verkocht als verse koffie. Dit is aanmerkelijk verser dan u ooit ergens zult kunnen kopen. Wat ons betreft, zijn de door ons gebrande koffiebonen tot uiterlijk een jaar na branddatum nog te consumeren. Onze vers gebrande koffiebonen zijn verkrijgbaar in een stijlvolle matzwarte verpakking met ventiel en voorzien van de branddatum.